SZIASZTOK!

ÍRTAM MÁR 2018 LAKÁS, RUHA, FRIZURA TRENDJEIRŐL.
VÉGÜL, DE NEM UTOLSÓ SORBAN, NÉZZÜK AZ IDEI SMINK DIVATOT.

Amikor a divat változásáról beszélek, soha nem arra gondolok, hogy a tavalyi dolgokat dobjuk ki, cseréljük le. hiszen , ez szinte kivitelezhetetlen, meg nincs is értelme.
Vallom, hogy a divatnál sokkal fontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, legyen stílusunk!
Viszont lehet ötleteket gyűjteni a divatbemutatókról, összegzésekből.
Ezért osztok meg veletek én is minden évben egy ilyen kis összefoglalókat! 🙂

2018-ban a nagyon erős sminkek már kezdenek háttérbe szorulni. Sok olyan irányzatot találunk, mely az amatőr, vagy korán kelő, időszűkében levő nőknek is megfelel.
Idén már láttuk egy-két divattervező kifutóján egészen viselhető, akár az utcaképbe is beleillő sminkeket.
Nekem eddig sem tetszettek a maszk hatású sminkek, melyek köszönőviszonyba sem kerültek a valós életet élő átlagnőkkel. Én mindig a természetesebb megjelenést kedveltem.

LÁSSUK, MI A SMINK DIVAT!

1. Fekete szemceruza
Az erőteljes és hangsúlyos szemceruza/tusvonal, szintén nagy divat lesz 2018-ban.
Újragondolt cicaszemek.
Idén a kicsit elmosottabb vég lesz a divatos a tusvonal tekintetében.

1300-2

Marc Jacobs munkatársai újraálmodták az egyiptomi uralkodónő sminkjét 2018 tavaszára. Nem gondolták túl a dolgot: a modellek vastag fekete tuskontúrt kaptak a szemük köré, az ajkukra pedig egy kis rózsaszín szájfényt.

2. Szemhéjfesték
Lehet kombinálni a ceruzát kék szemfestékkel, de ha természetesebb megjelenést szeretnél, akkor válassz egy natúr (bézs vagy más világos, pasztell) árnyalatot, és a rúzs is legyen visszafogottabb.

3. Piros rúzs.
2018-ban az eddiginél is nagyobb figyelmet kap a Monroe-féle piros rúzs, aminek kipróbálásától sokan tartanak, pedig a férfiak szerint is az egyik legdögösebb kiegészítő, amit egy nő viselhet. Nem muszáj a legerősebb árnyalattal indítanod, kezdetnek válassz egy visszafogottabb, szájfényes verziót, és bátran kísérletezz!

d6a8c47a10e7c300e1da4fe576ad8240-246x246

4. De kedveltek lesznek a halvány rózsaszínes árnyalatok is.

5. Rózsás orcák.
2018-ban úgy fest, eltűnik a bronzosító és helyette a rózsaszínes-barackos pirosítók kerülnek előtérbe. Audrey Hepburnt gyakran láthattuk filmjeiben rózsás orcákkal, ez a trend jövőre is visszaköszön. A legjobb benne, hogy az is bátran bevetheti, aki a természetes sminket szereti, hiszen ha finoman visszük fel, akkor csak dob egy leheletnyit a natúr végeredményen.

6. Élénk szemfesték.
A barna, szürke és fekete füstös szemeket, valamint a bronzos verziókat jövőre felváltják az élénk, feltűnő árnyalatok, mint például a lila, a pink vagy a kék. A 2018-as sminktrendek közül ez talán megosztó lehet majd, de a fiatalok és aki bevállalós, kísérletezzen bátran! Az én korosztályomnak azt javaslom, inkább maradjon a pasztellszíneknél. 

lilas_szemsmink

7. Hosszú, vastag szempillák.
Sokan – köztük én is – tartanak a műszempilláktól, pedig a smink előrejelzés szerint ebben az évben kimondottan népszerűek lesznek a hosszú, vastag, igéző változatok. Szerencsére ma már léteznek igazán természetes hatású darabok is, melyekről alig vagy egyáltalán nem állapítható meg, hogy valódiak-e vagy sem. Idén kicsit természetesebb hatású ez a trend.

8. Glitterek.
Egy fesztiválra, bálra,…… fel lehet vele dobni a sminket. A glitterek nem csak a sminkben jelennek meg, hanem a körmökön is.

9. Aranyláz.
A 2018-as tavaszi sminktrendet tekintve határozottan nyerő szín az arany.
Akár szemhéjpúderben, akár kicsit aranyosan csillogó rúzsban, de még a highlighter-ben is.
A mérték pedig már teljesen tőlünk függ. A hétköznapokra enyhe aranyos csillogást alkalmazhatunk az orcán, az esti bulira pedig akár egy erősen csillámló szemfestéket.

10. Felfelé fésült szemöldök
Ez otthon is könnyedén kivitelezhető. A technika mindössze annyi, hogy felfelé kell fésülni a szemöldököt és úgy fixálni. / Na, tessék, én pedig nyesegetem a vendégeim felfelé álló szőrszálait./ Ez számomra kissé fura. 

Újra divatos a kedvenc színésznőm sminkje. 🙂 Az örök szépség!

Audrey-Hepburn-Portrait-Everything-Audrey-3

Remélem tetszett a rövid kis összeállításom!

Ildikó