A 80-as évek

Farmer

 A ’80-as évek egyik favoritjának számított a farmer. Farmer farmerral. A farmerdzsekit a zakóhoz hasonlóan könyökig feltűrve kellett hordani, farmering nadrágba tűrve, merészebb nők esetén mell alatt megkötve, extra rövidnadrággal hordva.

A répaszárú vagy egyenes szárú farmer fénykorát élte, és a szakadt farmer is igencsak népszerű volt.

 Cicanadrág

A famrernadrág mellett a másik nagy slágernek a cicanadrág számított, mely lehetett bokáig vagy térdig érő is akár. A klasszikus fekete mellett mindenféle színben kapható volt. A térd alá érő változatát gyakran hordák egyszerű miniszoknyával, vagy fodros balettszoknyával.

A szoknyákat tekintve népszerű volt a mini, illetve a csőruha. Mind a szoknyák, mind a nadrágok esetében a derékban végződő fazon   volt a divat.

Cipő

A cipők terén elsősorban a kényelem volt a szempont, ezért a lapostalpú, vagy minimális sarokkal rendelkező lábbelik részesültek előnyben. A hegyesorrú balerina cipőket, félcipőket, edzőcipőket, csizmákat nadrághoz, szoknyához egyarán lehetett hordani.

Aki mégis a magasabb sarok mellett tette le a voksát, azoknak is volt miből választani, hisz a zárt körömcipő mellett az elöl nyitott szandálszerűség is megtalálható volt a boltok polcain, nem is beszélve a bokacsizmáról.

Azt, hogy melyik cipő milyen ruhához illik nem nagyon vették figyelembe, és akár a körömcipőt is fel lehetett venni zoknival, vagy a bakancsot szoknyával. 😀

A hálós még mindig divat, immár atléta formában is. 🙁


És megint juj! 😀

az XXL-es öltöny és a rózsaszín susogós melegítő!

Ha belegondolok, hogy én is hordtam hasonló ruhákat! Nekem barackvirágszín melegítőm volt. 😀 Húúú!

Azért nem kell úgy elképzelni a ’80-as éveket, hogy mindenki ilyen cuccokban rohangált az utcán, hisz az átlagemberek ruházkodása mindig visszafogottabb volt, mint a sztároké. 

Azok a csodálatos ’90-es évek

A kilencvenes években a divatban két fő irányzat bontakozott ki: az egyik a kifutóké, ami kicsit komor volt, kicsit mélabús, belga és japán hatásokkal, XXL-es méretekkel.

És ott volt az utca divatja, ami művészi gondolatokat és irányzatokat ötvözött. Ez volt a grunge.

És ne feledjük az utca kultúráját, a hiphopot, a deszkásokat, a graffitizőket, a sportos öltözéket.

Répanadrág, válltömés, bakancs babydoll-lal és persze kerek lencséjű szemüveg, kócos fürtök és cuminyaklánc, klumpák és holdjárók, színes farmerek, hawaii mintás ingek, méretes fülbevalók . A ’90-es évek divatja összefoglalva.

De divatos volt az is, aki felkapott egy pólót, farmert és egy kényelmes edzőcipőt. A természetesség a ruhák, a hajviselet és a smink terén is.

Na, ez a nekem való divat! 🙂

Akadtak azért paradicsommadarak jócskán. Nekik pedig Versace adhatott ihletet.

Ezzel lezártam a 20. századot és a divat története sorozatomat. Jó hosszúra nyúlt, de azért remélem tetszett!

Szép napot!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük