Sziasztok!

Természetesen a bőr és haj problémákat sok tényező befolyásolja. Én most a napjainkban egyre fokozódó stresszről beszélnék.

Már tapasztalhattuk, hogy ha sok stressznek vagyunk kitéve, akkor megszaporodhatnak a pattanásaink, és ha nem tudunk eleget pihenni, akkor megszürkülhet a bőrünk.

A bőr felfogható az idegrendszer kifordított részeként, és a tudósok nézetei szerint szoros összefüggés áll fenn az idegi és pszichikus tényezők, valamint a bőrbetegségek kialakulása között. Így a bőrünk a belső konfliktusaink hordozó szerve. Ezért bőrünk állandósult rendellenességei képesek mesélni a lelkiállapotról és a tudattalan megoldandó feladatairól.

A bőrünk az érzelmeink kifejezésének leglényegesebb, legjobban látható szerve. Azonnal és jól láthatóan reagál az érzelmi színezetű izgalmak hatására: elpirulunk, elsápadunk, izzadunk, viszketünk vagy libabőrösek leszünk.

A problémás arcbőr néha a feszültséget, az életerő csökkenését, kimerültséget, önbizalomhiányt jelezhet nekünk.

Feltűnő bőrproblémák

Pattanások, mitesszerek, feszülő, kiszáradó, szürkés színű bőr.

Már néhány napi elégtelen alvás után tapasztalni fogjuk, hogy arcunk állapota feltűnően leromlik.

Ha a belső feszültségek miatt extra módon feszítjük az arcizmainkat, ez összenyomja a tápláló ereket, emiatt elvékonyodhat és élettelenné vállhat az arcbőrünk.

Súlyosabb esetben a feszültség összenyomja a mélyebben lévő vénákat is, és blokkolódik a méreganyagok és az elhasznált vér elszállítása.

 Ennek eredménye lehet a bőregyensúly zavara, a rosacea, az akne.

A stressz ekcémát is okozhat! 

A haj. 

A tartós stressz, a zaklatottság, az idegesség miatt a fejbőr is megfeszül, ilyenkor a haj nem jut elegendő tápanyaghoz, nem tud megfelelően lélegezni, elpusztul, kihullik, a tápanyaghiány miatt új haj sem nő, és elkezdődik a kopaszodás.
A mértéktelen és tartós stressz megnövelheti a férfi hormonok szintjét a szervezetben, és ennek következtében is erős hajhullás, korpásodás, és emésztési problémák alakulhat ki.

Viszont, ha helyreáll a lelki egyensúly, sajnos a bőr nem regenerálódik önmagától, mert a bőrproblémák fenntartják önmagukat.

Szükséges regenerálni a bőrszerkezetet, helyes ápolással, és egészséges életmóddal.

Láthatjuk, hogy milyen erősen befolyásolja a lelki és szellemi tényező az arcunk és egész testünk egészségét, szépségét, harmóniáját.

Ezért érdemes odafigyelni a lelki egyensúlyra!

Ezt megteheted például azzal, ha biztosítasz magadnak “Én” időt. Amit eltölthetsz szépítkezéssel, meditálással, kényeztető kezelésekkel, olvasással, aktív kikapcsolódással, pl. kirándulás, edzés….. Kinek mikor mire van szüksége. Találd meg a számodra legmegfelelőbbet.

Nekem a festés jön be most a legjobban. 🙂

Ez a legújabb képem. 🙂

Szép relaxáló hétvégét mindenkinek!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük