A nőiesség a korral nem vész el, csak átalakul.

., 40 után már senki sem fiatal, de ellenállhatatlan élete végéig maradhat!” Coco

Ehhez gyűjtöttem nektek néhány tippet és képeket.

A slamposság nem jó képet fest az ember önbizalmáról, és az nem lehet kifogás, ha valaki azt gondolja, hogy bizonyos kor felett rá már úgysem néz senki.

Szerezz be fehér (és fekete) alapdarabokat

Van egy trend, amely minden korú ember számára jól áll, ami mindenkit időtlenül elegánsnak, és kifinomultnak mutat. Ez pedig a fehér.

Legyen egy fehér blézered, szép fehér inged, fehér pulcsid, fehér nadrágod, és ez igaz egy szettre a feketével is. Sőt! Ezeket csodálatosan kombinálhatod.

Viszont ne viselj túl fekete összeállítást!

A túl sok fekete szinte senkinek sem áll jól idősebb korban, hiszen nagyon sápaszt. Ha mindenképp ragaszkodsz a feketéhez, viselj hangsúlyos, színesebb kiegészítőket.

A fehér mindennel jól variálható, ha világos darabokkal viseled, nagyon kifinomult lesz az öltözéked!

 A világos árnyalatú ruhák megfiatalítanak!

Legyen pár jó táskád

Nagy választékot találsz, különböző méretekben is.

 Válassz megfelelő fehérneműt!

Egy melltartónál fontos, hogy megfelelően illeszkedjen, és minden nőnek tudnia kell magáról, hogy pontosan mekkora méretet hord. Már ne push-up-os melltartót válasz, inkább hagyományosat és jó méretűt.

A megfelelő fehérnemű rendkívül fontos, bármilyen korosztályról beszélünk. Ha egy kicsit molettebb vagy, érdemes alakformáló fehérneműt választanod, így bármilyen ruha jobban mutat majd rajtad.

Ne félj a színektől

A legtöbb idősebb hölgy már egyáltalán nem hajlandó színeket viselni, pedig ezzel nagyon sokat fiatalíthatnak a külsejükön.

Találd meg a megfelelő farmert

A szoknya ne legyen túl mini.

Bizonyos kor után a szoknya érjen kicsivel térd felett, vagya térdig függetlenül attól, hogy milyen gyönyörűek a lábaid. Helyesebbnek tűnik ez a hosszméret.

Válaszd ki azt a testrészed, amire a figyelmet irányítod

Sok nőnek van egy bizonyos területe a testén, ami nem érez annyira magabiztosnak. Ha te is ilyen vagy, akkor hangsúlyozd ki egy másik területet, ezzel eltereled a figyelmet a kritikus testrészről.

Ne feledkezz meg a kiegészítőkről

A sál rendkívül sokoldalú: egy selyemsálat köthetünk a nyakunkba, vagy esténként a vállunkra terítve melegítheti a hátunkat.

Egy jól megválasztott ékszer is sokat dob a megjelenésen. Itt is figyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy, túl kihívó. Kisebb fülbevalót és kifinomult nyakláncot válassz.

Legyen sokoldalú a cipőd

A tökéletes cipő olyan, amivel befejezheted a megjelenésed, és sok féle célra viselheted őket. Legyen szó egy munka megbeszélésről, vagy egy baráti vacsoráról. Olyan lábbelit válassz, ami a legtöbb ruhádhoz jól illik.

A nagyon magas sarú cipők helyett ajánlott 4-5 cm-est választani.

Figyelj a textúrákra

A has tájék és a karok általában a két legaggasztóbb területe a 40 feletti nőknek. Ha olyan ruhát viselsz, ami textúrájával elvonja a figyelmet a hasról, vagy a karokról, akkor máris nyert ügyed van.

 Ne félj a mintáktól

Negyven felett sem kell lemondani a mintákról. A jól megválasztott színek és minták tökéletessé tudják tenni a megjelenést. Ne űzd ki a ruhatáradból a mintákat.

A következő részben arról írok milyen frizurát és sminket ajánlanak az érettebb korosztályoknak.

Remélem tetszett és továbbra is velem tartasz! 🙂

Szép estét!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük