A szépség és az elegancia idősebb korban is lehetséges és szükséges. Adnunk kell magunkra, sőt még jobban oda kell figyeljünk az öltözékünkre, sminkünkre és a frizuránkra egyaránt.

Ahhoz, hogy egy nő igazán jól érezze magát a bőrében kortól függetlenül, elengedhetetlen egy jó frizura.

A legideálisabb hajhossz a stylist-ok szerint a középhosszú vagy rövid fazon.

Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hosszú a hajad, de ebben az esetben arra fokozottan ügyelj, hogy mindig ápolt és szakszerűen vágott legyen.

Sokszor bizony nem könnyű megtalálnunk azt a frizurát, ami jól áll és egyben illik a korunkhoz is. 50 éves kor után a haj vékonyabb és ritkább lesz, de vannak olyan frizurák, amelyek ezt a kis hibát eltakarják és fiatalítanak.

Tehát érettebb korban sem kell lemondanod a divatos frizurákról viszont mielőtt változtatnál rajta, érdemes megnézned azt, hogy melyek a legjobb fazonok számodra!

Hogyan válasszunk frizurát?

Nagyon oda kell figyelnünk a hajvágásra. Egy jó fodrász aranyat ér! 🙂

Az ovális archoz jól passzol pixie frizura, de aki nem szereti, az válasszon valamilyen klasszikus formát.

Akinek háromszög formájú az arca, hordjon frufrut, csak arra kell vigyázni, hogy a kétoldalt lévő tincsek kicsit hosszabbak legyenek, ez tompítja az arc csontosságát.

A bubifrizura nagyon jó választás a kerek arcú hölgyek számára, de a frufru itt is elengedhetetlen, mert kiemeli a szépséged.

Akinek szögletes arcformája van, annak a középhosszú bubi nagyon jól áll.

Most szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan frizurát, melyek vonzóvá és modernné tesznek.

Rövid haj

Mindenképpen figyelj a legfontosabb tényezőre, a frufrura. Lehet egyenes vagy aszimmetrikus, az a lényeg, hogy ne legyen ritka.

Emma Thompson frufrujának köszönhetően lesz igazán nőies a pixie fazon!

Egy magasabb hölgy számára a legjobb választás a finoman tupírozott frizura. A rövidre vágott frizura nyugodt és elegáns külsőt kölcsönöz a viselőjének. A rövidre vágott Bubi frizura bármilyen arcformához illik.

Akinek ritka a haja, az inkább lépcsőzetes hajvágást kérjen, mert az ilyen frizura eltakarja a hiányosságokat. A most következő fotókon láthattok néhány példát erre a stílusra.

Középhosszú haj

Ez a hajforma minden olyan hölgy számára ideális, aki szeretne fiatalabbnak látszani a koránál. Az 50 év feletti színésznők körében nagyon elterjedt a középhosszú bubifrizura, mert könnyen rendben tartható és jó tartású. A lépcsőzetes hajvágás a középhossz haj esetében friss és csinos külsőt kölcsönöz.

 Talán ez a legjobb választás az érett hölgyek számára.

Hosszú haj

A hölgyek nagy része 50 év felett kerüli a hosszú hajat, mert ilyenkor a haj már vékony és kissé ritkulhat is. Ha egészséges és sűrű a hajkoronád, akkor a legjobb választás a lépcsőzetes vágás, mert ez a hajforma elegáns és könnyen kezelhető.

Könnyen rendben tartható frizurák

Aki nem szeretne hosszabb időt tölteni a frizura elrendezésével, az a lépcsőzetes vagy a pixie frizurát válassza, mert ezt a modellt könnyű elrendezni fésűvel vagy akár a kezünkkel is.

Mindenki válasszon olyan hajformát. amelynek a rendben tartása nem igényel túl sok időt, de mégis kihangsúlyozza a nőiességet és az eleganciát.

Molly Ringwald réteges frizurája nőies és sokoldalú.

Nem kell félni a színektől sem. Eva Longoria is egy kis színnel dobta fel a hajvégeit.

Most nagyon divat az ősz hajszín.

Itt is figyelni kell a formára, és a szép árnyalatra.

Remélem tetszett! 🙂

Jövőhéten jelentkezem!

Szép hétvégét!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük