Sziasztok!

A negyedik ablak mögött néhány smink tippre bukkanhattok.

Egyéniségednek megfelelően sminkelj!

Adott egy barna hajú, barna szemű, olíva bőrű, erős, markáns személyiségű, extrovertált nő. A földszínek elnyomhatják, halványíthatják a személyiségét, míg a lila kiemeli, érvényre hozza, emeli, csillogtatja. Egy éjkék, egy padlizsán, egy smaragdzöld nagyon jól állhatneki.

Miért ne hordhatnánk színeket ősszel is? A lehulló falevelek árnyalatai: az okkersárga, narancs, khaki, mind egyszerre jelennek meg a szemhéjon, mégis harmóniát sugároznak. A rúzs és a pirosító színe is ehhez társul. Ezeket, az őszi árnyalatokat a világos hajú (szőke vagy vöröses) hölgyeknek előnyös első sorban.

A sminkben használt fényes textúrákkal érdemes óvatosan bánni, ha esetleg már kevésbé feszes a szemhéj. Ilyenkor válasszuk ezeknek az árnyalatoknak a matt változatát.

Amilyen szempontokat vegyél figyelembe:

  • Tudod-e viselni az adott sminket? A nem megfelelő sminkben nem fogod jól érezni magad és ez csökkenti az önbizalmad is ezért ne ragaszkodj az aktuális divathoz, hanem személyre szabott sminket válassz.
  • Számít az életkor is. Egy 20-évesre bármit viselhet. Ha már érettebb vagy a kevesebb több elvet kell követni.
  • És ismerni kell az arcot, az arcformákat. Ha nem tudod eldönteni, jól állna-e neked az adott sminkszín, kend fel a bőrödre, próbálkozz, kísérletezz!

Mivel maszkos világot élünk a covid óta, így a szemre és a szemsminkre, a szemöldökre tevődik át a hangsúly.

Nincs új a nap alatt, de a trendek mindig frissülnek. Így a 2021-es őszi-téli sminktrendről az alábbiak biztosan elmondhatóak.

Az őszi-téli sminkdivat első számú újdonsága a geometriai tusvonalak! A fiatal korosztálynak áll jól 15 évestől 30-35 éves korig. De a szemforma is meghatározza, jól áll-e egy lánynak. A mandulaszem a legtökéletesebb erre, meg a koreai szemek. Nem lehet zsíros a szemhéj még, illetve olyan korosztálynak javasolt, ahol nem ül bele a ráncokba még a festék.

Nagyon megy még a Foxy stílus (“rókaszem”), az elfátyolozott dubaji nők nagy fegyvere! Valójában a cicaszem egy továbbfejlesztett változata.

Színes, élénk szemsminkek: magában a sárga, a lila főleg barna szemhez, barna tónushoz nagyon menő! Vagy egy natúr sminkben pici extrém sárga a szemzugban. Csak hogy pici színt és vidámságot vigyünk a maszkos hétköznapokba!

Arcod csodás kerete: a szemöldök

Lehet vadócosan vastag, karakteresen egyenes, elegánsan ívelt, lágyan kerek vagy bármilyen más forma, az kétségtelen, hogy a szemöldök az arcunk egyik legmeghatározóbb része.

Szemöldökformázás

Egy nagy szemhéj és teltebb arc elbírja a vastagabb szemöldököt, míg egy kisebb, akár rejtett szemhez íveltebb, vékonyabb forma passzol.

A sminkkel történő szemöldökformázásnál mindenképp vegyük figyelembe a haj színét, és igyekezzünk a hajszínnel nagyjából azonos, esetleg picit világosabb árnyalatokkal dolgozni.

Fekete hajnál viszont aranyszabály, hogy csak sötétbarnát használjunk, ne feketét.

„Szappanos szemöldök”

Nedves szemöldökkefe és a szappan segítségével tudjuk felfésülni a szálakat, amelyek száradás után szépen a helyükön maradnak. Vékony szálú, kevésbé dús szemöldökre ajánlott, a dúsabb szálakkal megáldott hölgyek inkább kerüljék.

Jó sminkelést és szép estét!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük