Sziasztok!

Akik ismernek tudják, hogy épp nagy változás előtt állok. Eladtam a régi szeretett lakásomat és új helyen, új lakást keresek, és ezért elkezdtem kutakodni a jelenlegi lakástrendek között. Ennek eredményét osztom most meg veletek.

Nappali

A falak:

1. Fehér falak

Nagyon jól kombinálható szín. Tágítja és világosabbá varázsolja a teret. A túl steril hatást színes plafonnal, kiegészítőkkel vagy bútorokkal tudjuk ellensúlyozni, azaz bátran válasszunk élénk, vagy sötét (ami még drámaibbá teszi a hatást) színű bútorokat vagy képeket. A fehér fal előtt ezek majdhogynem világítani fognak.

Bézs

Kényelmet és barátságos hangulatot sugároz. Ez az árnyalat nagyon sokoldalú, azokhoz is illik, akik a visszafogott és elegáns stílust kedvelik, míg azoknak is ajánljuk, akik jobban szeretik a merészebb stílust, hiszen a bézst számos más árnyalattal fel lehet dobni. Szerezzünk be például pár piros párnát, és máris vadabb hatást fog kelteni a nappalink.

Szürke

A szürkét semleges színként tartják számon, hiszen sokfélemódon lehet kombinálni. Mindegy, hogy milyen színnel használjuk, mindig kényelmet és eleganciát fog sugallani. Ezenkívül a használható anyagok terén sem szab határt, ugyanis a fa, a fém, a kő, a lenvászon és számos más alapanyag is tökéletesen illik hozzá.

Ha nem szereted az egyszerű fehéret, szűrkét, vagy bézst, adj egy kis textúrát a falaknak visszafogott mintájú tapéták segítségével, vagy játssz ezeknek a színeknek a különböző árnyalataival.

Ha unod már a semleges színeket, most előtérbe kerültek az intenzívebb és erőteljesebb árnyalatok. Ez nem azt jelenti mindenképpen azt, hogy át kell festenünk a falakat. Az is elegendő, ha lecseréljük például a függönyöket, a díszpárna huzatokat vagy átfesthetjük a szekrényeket, polcokat.

A hálószobába inkább ezt a nyugtató hatású trendszínt ajánlanám.

A vezető festékgyártók megválasztották az idei év legnyugtatóbb színét, ami egyben barátságosabbá varázsolja a lakásunkat. Ez a zöld! Ezen belül bármilyen árnyalatot választhatunk: dönthetünk egy sötétebb olívazöld mellett, de akár egy lágy zsálya vagy menta is jó választásnak bizonyul.

Plafon

Ha magas a beltér, jó ötlet a színes plafon.

A fehér szín az esetek többségében előnyös és szép, ám rengeteg más árnyalat is jól mutat a fejünk fölött. Íme:

Barna

A barna szín kisebbé és otthonosabbá teszi a teret. A nagy belmagasság vagy tágas alaprajz hajlamos rideg atmoszférát teremteni a szobában. A barna pont ezt ellensúlyozza, és ha amúgy is a természetes színeket kedveled, tökéletes megoldást jelenthet számodra.F

Bordó

Feltűnő, nem mindennapi dizájnra vágysz? Fesd bordóra a plafont! Az egyszerű szobákat is remekül feldobja. A barnához hasonlóan otthonos és meleg, ami egy legridegebb szobát is hangulatossá tesz.

Rózsaszín

Ha az otthonodban sok rosé gold kiegészítő van, a legjobb dolog, amit tehetsz a szobával, hogy rózsaszínre fested a plafont. Persze nem csak rosé golddal lehet kombinálni, hanem a fa kiegészítőkkel is

Konyha

Pasztell színű konyhabútor

Égkék

Annak ellenére, hogy a kék alapvetően egy hideg szín, a képen látható konyha egyáltalán nem rideg. Épp ellenkezőleg! Ez a lágy égkék szín azonnal jókedvre derít minket, továbbá fantasztikusan mutat ezüst és arany kiegészítőkkel is. De lehet zsályazöld, türkíz,……. is a konyhád színe.

Sötét színű konyha

A sötét színek az utóbbi években egyre inkább összefonódtak a modern elegancia fogalmával, a konyhákban pedig kifejezetten elegáns és egyben meghitt hangulatot teremtenek. Az antracit, a fekete és a sötétszürke a legkedveltebbek.

Természetes anyagok

A modern hatású konyhákban a fafelületeket a fekete színűekkel keverik, például gránittal, de a beton- és az üvegfelületek is rendkívül kedveltek. Az összhatás rendkívül stílusos és hangulatos.

A matt felületekvisszafogott eleganciát sugároznak, továbbá meghitt és meleg hangulatot kölcsönöznek a konyhának. Mivel a matt felületek rendkívül sokoldalúak, bármilyen stílusú konyhában jól mutatnak. Jelenleg a matt felületek párosítása fényes részletekkel számít trendinek, így nyugodtan válasszunk fényes fogantyúkat, vázákat vagy lámpákat.

Na ez, mint mindig, ha kedvelem a témát, jó hosszúra sikeredett. Azért remélem tetszik és átrágjátok rajta magatokat!

Szép napot!

Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük